Microsoft sihib 1,6 triljoni dollari «asjade interneti» turgu

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Satya Nadella
Satya Nadella Foto: SCANPIX

Microsofti verivärske (ametis olnud juba tervelt 70 päeva) Satya Nadella on teinud tarkvaragigandi tüürimises jõulisi liigutusi.

Värskelt esines ta avaldusega, et andmeäri tulevik on «asjade internetis» ehk Internet of Things (IoT, tuntud ka kui Internet of Everything). Sama meelt on ka Business Insideri analüütikute meeskond. Asjade internet seisneb selles, et lähitulevikus on ka kõige igapäevasemad esemed varustatud protsessorikiibiga ning suudavad üle interneti andmeid vahetada. Uksed, liftid, ravimipakendid, õhukonditsioneerid, jalatsid ja isegi kontaktläätsed. Google muide juba andis sisse patendi, milles kirjeldatakse mikrokaameraga kontaktläätsi.

Kogu suhtlus inimese ja inimese, arvuti ja inimese ja arvutite vahel on lähitulevikus digiteeritud. Nadella nimetab seda andmekultuuriks. Ta ennustab, et IoT genereeritud andmete õige kasutamine viib töötajate loovuse suurusjärgu võrra kõrgemale tasemele. Microsofti tellitud uuring väidab, et lähitulevikus on selle turu maht 1,6 triljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles