/nginx/o/2014/04/14/2959242t1h3b23.jpg)
Eestis on mitmeid toidukaupu, mida on toodetud aastakümneid. Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol tutvustab Kanget sinepit, mida toodetakse alates 1960. aastast.
Eestis on mitmeid toidukaupu, mida on toodetud aastakümneid. Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol tutvustab Kanget sinepit, mida toodetakse alates 1960. aastast.
Tuubisinepi saamislugu on mitme asja kokkulangemine. Esiteks rajati alumiiniumtuubide tootmiseks Valgas tootmistsehh. Uudne tehnoloogia võimaldas valmistada pakendeid kingaviksist kummiliimini. Sama ajal sai Põltsamaa Põllumajanduskombinaat Ungarist pärit uue tuubitoitude tootmisliini omanikuks.
Esimesteks toodeteks tuubis said Põltsamaal toodetud Põltsamaa lauasinep ja Põltsamaa kange sinep. Samas pakendis ja samal liinil valmistati hiljem toitu ka kosmonautidele, samuti legendaarset Põltsamaa marmelaadi.
Aastate jooksul on muutunud tooraine tarnijad. Samuti on ajakohastatud retsepti. Tehnoloogia ise, nagu ka tootmisprotsess, on olnud muutumatu pea 54 aastat.