Tööotsija blogi: ilma sisemise motivatsioonita ei saa!

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Seekord palus CV-Online kirjutada olulisematest kogemustest ja õppetundidest, mis nad eelmistest töökohtadest kaasa on saanud.

Diana kirjutab:

Olen töötanud erinevates firmades ja väga erinevatel ametipostidel. Igast kogemusest saab midagi õppida, olgu siis inimestega või tööga seotud seikadest. Panen nüüd kirja mõned mõtted ja hoiakud, mis on tekkinud või siis kinnistunud seoses tööga või kaaslastega.

Ilma sisemise motivatsioonita ei saa!

Olen päris palju mõelnud motivatsiooni ja motiveerimisteema üle. Mis on parim motivaator töös? On see suur palk, müügiboonused, preemiad või muud hüved? Välised motivaatorid on ju head ja ahvatlevad tööle kandideerima ning seal püsima, aga millegipärast olen veendunud, et need ei täida kaua oma eesmärki.

Olen tähele pannud, et eeldused tulemuslikult tööd teha ja edukas olla tulevad siiski enda seest ehk siis sisemise motivatsioonipaketiga töötaja on lausa pärl.

Plaan igaks päevaks, tegevused järjekorda!

Olen tööelus täheldanud, et mida rohkem ja kiiremini teen, seda suurem tööhunnik on tegemata. Siit siis järeldus – tuleb teha vähem, et saavutada rohkem.

Enne tegutsema asumist hakkasin ühel hetkel tööülesandeid tähtsuse järjekorda panema.

Tuleb olla valmis sõnapidamatuseks!
Minu jaoks on oma tähenduse saanud ütlus – muuda, mida sa saad muuta, ja mida muuta ei saa, jäta sinnapaika.

Edaspidi käib minuga kaasas ka teadmine, et kunagi ei maksa midagi millestki ega kellestki eeldada enne sügavamalt süüvimata. Tagajärjed võivad olla mitte just eriti meeldivad. Minu suurimaks ämbriks on olnud inimese hindamine tema sõnade, mitte tegude järgi.

Mida vähem räägid, seda parem!

Kui tõusta ametiredelil, siis kooruvad tõeliselt head töökaaslased kohe välja. Saab selge pildi, keda sa võid usaldada ja kelle juuresolekul on hea suu kinni hoida. Tegelikult on ikka nii, et mida vähem räägid, seda parem. Aga see tõdemus ei sega ju normaalseid suhteid hoidmast.

CV-Online`i värbamisassistendi Taimi Krimsi soovitused, kuhu Diana kandideerida võiks:

Andmesisestaja (Creditreform Eesti OÜ)

See on ametikoht, kus Diana saaks rakendada mõningal määral oma dokumendihalduse alaseid teadmisi ning samas suhelda klientidega, mis on tema tugevaks küljeks.

Müügisekretär (Päikesedekoori OÜ)

Varasemate postituste põhjal on selgunud, et Dianale meeldib inimesi aidata ning neid nõustada. Antud ametikoht seda võimaldaks. Samas eeldab see töö valmisolekut silmast silma müüügitööks, mille puhul tuleks kasuks eelnev müügikogemus.

Juhatuse assistent (Tuokko OÜ)

Ametikoht, mis ühendab mitmeid Dianale meelepäraseid aspekte – ühelt poolt dokumendihaldus ja infovahetus, teisalt suhtlemisvõimalus nii ettevõttesiseselt kui ka külalistega. Peamiseks küsimuseks antud pakkumise puhul on nõue osata soome keelt. Kindlasti tasuks ettevõttest uurida, kas see on primaarne nõue kandideerimiseks või pigem teisejärguline.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles