United Utilities müüb osaluse Tallinna Vees

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

United Utilities teatas täna, et müüb Veolia Water UK PLC-le oma peamised osalused Briti veeregulaatori poolt mittereguleeritud vee-ettevõtjates Euroopas, sealhulgas oma kaudse 26,5-protsendilise osaluse ASis Tallinna Vesi.


Initsiatiiv tehinguks tuli Veolia Water UK PLC-lt, ütles United Utilitiesi kommunikatsioonijuht Gaynor Kenyon. «Meil on reguleeritud vee-äri Ühendkuningriigis ja keskendume oma Ühendkuningriigi tegevustele,» põhjendas ta, miks United Utilities pidas kasulikuks osalused müüa.

Tehingu lõpuleviimine Briti vee-ettevõtte United Utilities ning Ühendkuningriigi vee- ja reoveefirma Veolia Water UK PLC vahel sõltub mitmete nõusolekute ja ametkondlike lubade saamisest, kuid tehing loodetakse lõpule viia 2010. aasta teises pooles, teatas AS Tallinna Vesi börsile.

Ettevõte täpsustas, et Veolia Water UK Plc on nõustunud ostma United Utilities'i osaluse United Utilities Tallinn B.V.s. United Utilities Tallinn B.V.-le kuulub 35,3 protsenti AS Tallinna Vesi aktsiatest. United Utilities Tallinn B.V. kuulub 75-protsendiselt United Utilitiesile (ning 25-protsendiselt Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupangale).

Teiste Veolia Water UK PLC ga sõlmitud kokkuleppe alusel müüdavate varade hulka kuuluvad muuhulgas ka United Utilitiesi osalus Sofiyska Voda ADs Bulgaarias, Aqua Spolka Akcyinas Poolas ning osalused mitmetes Ühendkuningriigis asuvates vee-ettevõtjates.

Tehingu koguväärtus on ligikaudu 174,2 miljonit naela, millest 108,6 miljonit naela moodustab tehingu lõpuleviimisel makstav raha ning 65,6 miljonit naela ostja poolt üle võetav netovõlgnevus. Täiendavad 10 miljonit naela makstakse rahas hiljem, teatud tingimuste täitumisel.

Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Priit Koff ütles, et ei tea, mis tehingu tingis.

Tallinna Vesi avalikustab täiendavat teabe tehingu ja selle mõjude kohta ettevõttele niipea, kui see kättesaadavaks muutub. Tallinna Vee igapäevategevuses praegu midagi ei muutu, kinnitas Koff.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles