Hewlett-Packard maksab pistiseandmise eest 108 miljonit dollarit trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HP logoga lipp ettevõtte Belgia peakorteri ees.
HP logoga lipp ettevõtte Belgia peakorteri ees. Foto: SCANPIX

Ameerika tehnoloogiagigant Hewlett-Packard tütarfirmad Venemaal, Poolas ja Mehhikos nõustusid tunnistama oma süüd pistiseandmises ja maksma kokku 108 miljonit dollarit (78,3 miljonit eurot) trahvi, teatas eile USA justiitsministeerium.

Uurimise andmeil olid Hewlett-Packardi tütarfirmad loonud neis riikides erifondi miljonitesse dollaritesse ulatunud pististe andmiseks ja võltsfirmade ja pangaarvete võrgu rahapesuks, vahendab ERR uudisteportaal välisagentuure. Pistisemaksmise kontrollimiseks kasutati kahekordset raamatupidamist, anonüümseid elektronposti aadresse ja ettemaksuga mobiiltelefone, et leppida kokku salajastes kohtumistes valitsusametnikega, et anda neile üle kotid sularahaga.

Ministeeriumi pressiteates on öeldud, et kompanii rikkus välismaise korruptsiooni vastast USA seadust ja tunnistas oma rolli Venemaa valitsuse esindajate äraostmises eesmärgiga saada suur leping arvutivarustuse tarnimiseks Venemaa peaprokuratuurile. Ebaseaduslikud tehingud ulatuvad tagasi 1999. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles