Kui suurem tunglemine munade ostmisel juba enne lihavõtteid käib, soovitab Tallegg inimestel mune tarvitada ikka parim enne kuupäeva piires.
Millal on paras aeg mune osta?
Talleggi turundusjuh Triin Kõrgmaa sõnas, et kanamunade pakenditele on märgitud parim enne kuupäev, seega võiks tarbida mune selle aja piires. «Siiski näitab elu, et enamik kanamune on tarbimiskõlblikud 3-5 nädalat alates tootmise hetkest,» märkis ta.
Kõrgmaa jagas nippi, kuidas värsket muna riknenust kergesti eristada. «Kui asetate värske muna lahjasse soolvette, tõuseb see külili, mõlemad otsad ühekõrgusel. Vanematel munadel kerkib tömp ots ülespoole – mida vanem muna, seda rohkem taeva poole ta küünitab. Veel kergem on munade värskust kontrollida neid raputades. Vanema muna puhul kuuleme raputades, kuidas muna sisu vastu koort loksub, värske muna puhul sellist heli ei kosta,» selgitas ta.
Mune tuleks säilitada ühtlasel temperatuuril, soovitavalt külmikus. Lisaks ei ole soovitatav neid enne külmkappi panemist pesta, sest pestud muna kaotab oma loomuliku kaitsekile ja sellesse võivad tungida mikroobid.