Teismeline rajas kuue kuuga miljoniettevõtte

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
19-aastane ettevõtja lõi kuue kuuga miljoniettevõtte.
19-aastane ettevõtja lõi kuue kuuga miljoniettevõtte. Foto: SCANPIX

Kõigeks 19-aastane Josh Valman on üles ehitanud rahvusvahelise tootmisettevõtte, mille väärtuseks hinnatakse rohkem kui miljon naela.

Valman hakkas roboteid disainima juba 10-aastasena ning 13-aastasena saatis ta oma joonised Hiina, et seal neist prototüübid tehtaks. 15-aastasena alustas Valman tööd rahvusvaheliste ettevõtete konsultandina, kirjutab The Telegraph.

Tööd tuli uksest ja aknast ning mingi hetk teenis poiss juba 10 000 naela nädalas. Nüüd on ta tootedisainer ning kogus 250 000 naela väärtuses investeeringuid, mille tulemusel tõusis tema ettevõtte väärtus vaid kuus kuud pärast asutamist ühe miljoni naelani.

Teismeline on ettevõtte RPD International omanik. Nad pakuvad võimalust saata neile toote idee ja joonised ning aitavad sellest oma disainerite ja inseneride luua prototüübi või korraldavad ka masstootmise.

RPD-l on 46 töötajat üle kogu maailma ja nende käive tuleb sel aastal juba seitsmekohaline number. Valmani sõnul kasvavad nad iga kuu 50 protsendi võrra.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles