Eesti on ainukesena viinud sanktsioonid Sevastopoli linnapea vastu ellu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin, Krimmi parlamendispiiker Konstantionov ning Sevastoopoli uus linnapea Aleksei Tšalõi kirjutavad alla Krimmi Venemaaga liitmise lepingule.
Venemaa president Vladimir Putin, Krimmi parlamendispiiker Konstantionov ning Sevastoopoli uus linnapea Aleksei Tšalõi kirjutavad alla Krimmi Venemaaga liitmise lepingule. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Kuigi Euroopa Nõukogu märtsi lõpu otsuse järgi tuli Venemaa anneksiooniga Sevastopoli linnapeaks tõusnud Aleksei Tšalõi varad külmutada, on reaalsete sammudeni tema äride sanktsioneerimisel jõudnud ainult Eesti, rääkis Tšalõi Wall Street Journalile.

Tšalõile kuuluv Tavrida Electric Export müüb Tallinnas tööstuselektroonikat, palgal on 60 inimest. Tšalõi sõnul on see äri aga hetkel külmutatud, samas kui teiste Euroopa Liidu riikide poolt ei ole järgnenud mitte mingisuguseid takistusi tavapärase äri ajamisel ning Krimmi anneksiooni karmilt hukka mõistnud USAs loodab ettevõte lähitulevikus hakata lausa laienema.

2003. aastal asutatud Tavrida Electric Export kuulub Musta mere äärsest Tööstusdisaini Instituudist välja kasvanud Tavrida Electric Tööstusgrupile, tegeledes regionaalmüügiga, turustamisega ja valmistoodangu kokkupanemisega. Ettevõtte sihtturud asuvad Ida-Euroopas, Kesk-Idas, Usbekistanis, Mongoolias ja Vietnamis. Ettevõtte kontorid asuvad Tallinnas, Vilniuses, Moskvas ja Kairos. Alates  1967. aastast tegeles ettevõtte eelkäija  allveelaevastiku seadmetes kasutatava vaakumtehnika uuringutes ja väljatöötamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles