Saku Suurhalli enampakkumisel osales vaid üks isik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvamass Suurhalli soovib osta vaid üks isik.
Rahvamass Suurhalli soovib osta vaid üks isik. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Saku Suurhalli 50 000 euro suuruse alghinnaga enampakkumisel, mille objektiks on kinnistu koos 5,2 miljoni euro suuruse hüpoteegiga Marcel Vichmannile osaliselt kuuluva Go Groupi kasuks, soovib osaleda vaid üks isik.

«Huvilisi oli mitmeid, kuid eduka registreerimise läbis vaid üks,» ütles BNS-ile enampakkumist korraldava kohtutäituri Elin Villipuse abi Sergei Volf.

Saku Suurhalli tegevjuht Tarmo Hõbe on varasemalt öelnud, et tegemist on sisuliselt laenude ümberkorraldusega ja suurhalli tegevus ei muutu. Tema sõnul peaks selle sammu abil olema võimalik ettevõtte tegevusega edukamalt jätkata. Samuti kinnitas Hõbe, et kuigi uues ettevõttes esialgu Tallinn ja Eesti riik osanikud ei ole, sooviks Saku Suurhall nendega koostööd jätkata ja neid taas omanikeringis näha.

Rahandusministeeriumi andmetel läheb täitemenetluse käigus AS-i Rocca al Mare Suurhalli vara sisuliselt suuromaniku võetud laenude katteks. Riik ei oleks selle järel enam halli omava äriühingu omanike hulgas. Riigil ei ole ministeeriumi sõnul avalikust huvist lähtuvalt ka vajadust säilitada osalust Rocca al Mare Suurhallis.

Saku Suurhalli enamusomanik ja kreeditor on läbi OÜ Pivotal ettevõtja Vichmann. Vichmanni sõnul säilivad looži- ja tooliomanike sisulised õigused, samuti otsitakse lahendusi, kuidas panna linn ja riik rohkem huvituma suurhalli tulevikust.

«Mina ja minuga seotud äriühingud on suurhalli paigutanud miljoneid eurosid ja oleme valmis seda tegevust jätkama vaid juhul, kui tekib mingi selgem omandisuhe ja strateegia. Täitemenetlus on selles mõttes kõige lihtsam ja pikaajalises plaanis ainumõistlik tegevus,» on Vichmann varasemalt öelnud.

Tema sõnul ei ole Saku Suurhalli ligi 15-aastase tegevusajaloo jooksul ükski A-, B- või C-aktsionär sentigi tulu saanud. «Looži- ja tooliomanikud saavad halli kasutada samadel tingimustel, mis seni. Riik ja linn saavad pakkumise tingimustel, millest on siiamaani juttu olnud,» ütles Vichmann.

Nii Tallinna linnale kui ka riigile kuulub suurhallist ligi 16 protsenti, Pivotali osalus ettevõttes on 68,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles