Stora Enso sulgeb Londonis asuva peakorteri

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stora Enso lipp
Stora Enso lipp Foto: SCANPIX

Metsanduskontsern Stora Enso sulgeb juuni lõpus Londonis asuva peakorteri ja koondab juhtimistegevuse Helsingisse.

Tegevdirektori Jouko Karvinen pole tagasihoidlikkusega hiilanud, vähendades oma peaaegu kolmeaastase juhiameti ajal ülemuste arvu kaks korda, kirjutab Kauppalehti. Alles jäänud sajast tippjuhist pooled jätkavad uutel ametikohtadel.

Mäenõunik Jukka Härmälä aegsest juhatusest on oma ametikoha säilitanud vaid Bernd Rettig, kes varasema trükipaberi divisjoni juhi ameti on vahetanud tehnoloogia-strateegia valdkonna asepresidendi vastu.

Karvinen ise elab küll Inglismaal, kuid see ei sega Londoni peakorteri sulgemist. Kui alguses töötas seal 80 inimest, siis Karvineni ajal vähenes see number esmalt kümneni ja siis kaheni.

Vajadus Londoni peakorteri järele tekkis tema asukoha pärast, paiknedes Põhjamaade ja Ühendriikide suhtes keskel. Kui USA tehased müüdi 2007. aastal ära, siis polnud seda enam tarvis.

Juulist alates asub Stora Enspo peakorter taas üksnes Helsingis Katajanokka linnaosas Alvar Aalto projekteeritud «suhkrupalees».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles