Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Lugeja küsib: kas kontsentraadist tehtud apelsinimahlale lisatakse suhkrut?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Apelsinimahl.
Apelsinimahl. Foto: SCANPIX

«Kas 100% apelsini mahl, mis on tehtud apelsinimahla kontsentraadist, sisaldab suhkrut?» küsib lugeja.
 

Vastab Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol.

Kõigepealt enda tootest rääkides, siis Põltsamaa Apelsinimahla ei ole lisatud suhkrut ehk sahharoosi. Apelsinimahla, mis on valmistatud kontsentraadist ei ole lisatud suhkrut , küll aga sisaldab mahl samu suhkruid, mis apelsinipuu vili.

Seega apelsinimahl, mis on valmistatud kontsentraadist , sisaldab looduslikult esinevaid suhkruid. Kui puuviljamahla tootja on lisanud suhkrut, siis toote nimetuses peab olema esitatud sõnad «lisatud suhkruga». Kuid alates 28.10.2013 puuviljamahladele suhkru lisamist ei lubata ja need tootjad peavad oma retsepti ja märgistust muutma.
 

Tagasi üles