Ministeerium hakkab libatöötuid jahtima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa Viljandi büroo.
Töötukassa Viljandi büroo. Foto: Elmo Riig

Sotsiaalministeerium soovib koostöös maksuametiga saada selgust, kui palju on töötukassa klientide seas inimesi, kes tegelikult tööd ei otsi, vahendab ERR uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Sotsiaalministeeriumi silmis on töötuna arvel ka selliseid inimesi, kel pole motivatsiooni tööle minna, ning kelle eesmärk on töötukassa kaudu ravikindlustuse või toimetulekutoetuse saamine.

Töötukassa juhatuse liige Pille Liimal tõi välja, et kui töötukassa saab teateid nii-öelda mustalt töötamisest, siis teavitatakse nendest juhtumitest omavahelise koostöö tulemusena ka maksuametit. 

Kui siiani on end töötuks saanud registreerida ka äriühingute juhid, siis alates maist pole see enam võimalik. Ravikindlustus tekib neile siis, kui ettevõte maksab neile vähemalt 320 euro suurust tasu ning selle pealt ka sotsiaalmaksu, või kui nad on sõlminud haigekassaga vabatahtliku kindlustuskaitse lepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles