Usbekistani visiit tõi Tallinna Sadamale koostöölepingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadam.
Tallinna Sadam. Foto: Peeter Langovits

Kaubanduskoja äridelegatsiooni liige, Allan Kiil, Tallinna Sadama juhatuse liige ütles, et Usbekistani visiit osutus tulemuslikuks ning tõi Tallinna Sadamale koostööleppe sõlmimise transpordi ja logistika ettevõttega Uzvneshtrans.

«Seda võib nimetada ka hea koostööavalduse sõlmimiseks eesmärgiga avada meie riikide vahel tihedam info – ning kaubavahetus. Koostöö raames soovime esmalt leida võimalused koostöösuhete tugevdamiseks. Visiidile minnes ei olnud minu ootused sugugi kõrged, kuid tegelikkus ületas selle, milleks olin valmistunud,» kirjeldas Kiil.

Visiidi käigus õnnestus tema sõnul rääkida nii logistikakeskuste, kaubavedajate kui ka kaubaomanikega. «Siiani on kaubavahetus Usbekistaniga olnud langustrendis, kuid mitmed kohtumised näitasid, et usbekid tahavad meiega suhteid tugevdada. Neil on viimasel ajal vastu võetud ka mitmeid seadusi, mis reguleerivad majanduskeskkonda võimalikult sõbralikul ja ettevõtlust toetaval moel. Peab maailmas ringi käima, sest mida rohkem on sidemeid, seda suuremad on võimalused sinu ettevõttele,» rääkis Kiil.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda sõlmis Usbekistani Kaubanduskojaga samuti koostöölepingu, et riikidevahelist majandus- ja ettevõtlusalast koostööd tugevdada ja arendada. Koostööleping vahendab mõlema maa majandusinformatsiooni (üldine majandusinfo, informatsioon õiguslike aktide, investeerimisvõimaluste, toimuvate messide ja konverentside kohta jne) ning aitab kaasa mõlema riigi ettevõtteid kontaktide leidmisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles