Ekspert: biomassist saab peamine taastuvenergiaallikas

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügi.
Prügi. Foto: Raigo Pajula

Aastaks 2030 on biomassist saanud maailmas enimkasutatav taastuvenergiaallikas, prognoosis juhtiva biogaasitootja Greenlane Biogasi tegevjuht Morgan Jansson-Ternow Tallinnas toimunud välisinvesteeringute foorumil.

Optimismi biogaasi tuleviku suhtes põhjendas Jansson-Ternow Saksamaa näitel. Greenlane Biogas laiendas tema sõnul tootmise Saksamaale alles mõned aastad tagasi, ent juba tänaseks moodustab Saksamaa biomass firma kogutoodangust enamuse.

Biogaasi tuleviku teemal jätkas jäätmete ümbertöötlemisega tegeleva Preseco arengujuht Mikko Kantero, kes kirjeldas peamiseid uute turgude vallutamise kriteeriume, keskendudes prügilate vastuvõtutasudele. Tema väitel tõmbavad Presecot eeskätt kas väga kõrgete või väga madalate väravatasudega riigid: esimesel juhul saab firma oma madalate tasudega turgu rünnata, teisel aga olemasoleva hinnakirja hõlpsalt üle võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles