Toornafta hind jätkab ülalpool 74 dollari taset

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtorn Bahreinis Sakhiris.
Naftapuurtorn Bahreinis Sakhiris. Foto: SCANPIX

Toornafta hind tegi Aasia turgudel tagasi varahommikusi kaotusi ja seda pärast eilset hinnarallit New Yorgis, kus barreli hinda kannustas tagant USA majanduse lootusrikas väljavaade.

New Yorgi futuuridetehingu peamise nafta (light sweet crude) hind juulitehingutes kerkis 0,23 dollarit 74,61 dollarini barreli eest, vahendas AFP.

Londonis kaubeldav Põhjamere Brent kallines juulitehingutes 0,06 dollarit 74,33 dollarini.

Barreli hind kerkis eile õhtul 75 dollarini ja seda positiivsete kasvunäitajate tõttu maailmas suurimas energiatarbijas riigis USAs.

Föderaalreservi juht Ben Bernanke väitis, et USA majanduskasv võib sel aastal ulatuda 3,5 protsendini, kuna euroala võlakriis avaldab suurriigile vaid mõõdukat mõju.

«Turg sulgus New Yorgis 75 dollari lähistel ja minu arvates on see turu jaoks päris tugev vastupanutase,» ütles Hudson Capital Energy naftamaakler Clarence Chu.

«Eelmisel nädalal me testisime mitmel korral 75 dollarit, kuid pärast seda on turg liikunud alla. Mina oletan, et turg on leidnud 75 dollaris vastupanutaseme,» lisas ta.

Investorite optimismi toetas USA energiaministeeriumi iganädalane raport, mis kajastas naftavarude kahanemist 500 000 barreli võrra eelmisel nädalal ja seda pärast rekordilist kõrget taset mitmel eelnenud nädalal.

Chu prognoosi järgi jätkab barreli hind lähimal ajal liikumist kitsastes piirides ehk 70-75 dollari vahemikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles