Satya Nadella avaldas salaplaani Microsofti päästmiseks

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Satya Nadella
Satya Nadella Foto: SCANPIX

Microsofti verivärske (50 päeva ametis olnud) tegevjuht Satya Nadelle esitles neljapäeval Microsoft Office’i iSeadmetele mõeldud versiooni ja seletas ühtlasi, mida ta plaanib teha Redmondi tuhmuva sära elustamiseks.

Nadella uus strateegia näeb ette, et Microsoft hakkab oma rakenduste ja teenustega igasugustesse, eeskätt mobiilsetesse seadmetesse pugema, vahendab Business Insider. Kui varem valitses firma ülivõimsalt arvutiturgu, siis seoses iOSi ja Androidi jooksutavate pihuseadmete plahvatusliku võidukäiguga mõju järjest väheneb. [Sellest loe lähemalt siit!] Nadella nentis, et paljud inimesed eelistavad kasutada oma (isiklikke) mobiilseadmeid ka töö tegemiseks ja enamus neist ei jooksuta Windowsi.

 2012. aastal üritas Microsoft oma ärikurssi muuta: firmalaev, mis seni vaid tarkvaraga tegeles, hakkas seilama faarvaatril, kus terendasid nii seadmed kui tarkvara. Aga need seadmed ei osutunud turul kuigi edukaks, näiteks Surface. Teistele platvormidele ilmus samal ajal alternatiivseid rakendusi, mis edukalt Microsofti tegemata jäänud tööga hakkama said. Nadelle uus plaan näeb ette, et teenuseid tuleb pakkuda kõigil platvormidel, eeskätt otseste konkurentidel Apple’i ja Google’i omadel.

Kõik need teenused seotakse kasutaja Microsofti kontoga. Kui maksate Office 365 kasutamise eest (tegemist on ajamaksulise teenusega), siis saate oma dokumentidele ligi Windowsiga arvutist, Windowsiga tahvlitelt ja telefonist ja nüüd ka iPadist. Jääb vaid oodata, kuni Microsoft selle tarkvara ka Androidi-seadmetele toob – mis allika arvates võib ühel päeval vabalt juhtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles