Eestis on lairibateenused Leedu omadest üle kahe korra kallimad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet.
Internet. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni teisipäeval avaldatud andmete kohaselt on lairibateenuste hinnad üle Euroopa äärmiselt erinevad, näiteks Eestis on lairibateenuse maksumus üle kahe korra kõrgem kui Leedus.

Kui Leedus on kiire internetiühendus klientidele kättesaadavad alates 10,3 euro eest kuus ja Lätis algavad hinnad 14,6 eurost siis näiteks Eestis maksab lairibateenus alates 24,48 eurost kuus.

Kõige kallim on kiire internetiühendus Küprosel, kus tuleb selle eest välja käia 46,20 eurot ja Hispaanias, kus lairibaühenduse hinnad algavad 38,70 eurost. Suurimad hinnavahed on Poolas, kus need jäävad siseriiklikult vahemikku 20 kuni 140 eurot ja Horvaatias, kus vahemik on 30-121 eurot.

Uuringu kokkuvõtteks tõdes Euroopa Komisjoni aseesimees Neelia Kroes, et Euroopas Liidus ei ole ühtset internetiturgu ja et see olukord peab muutuma. Tema sõnul ei ole mingit põhjust, miks peab üks eurooplane maksma interneti eest üle nelja korra rohkem kui teine.

Euroopa Komisjoni võrdlushind on võetud 2013. aasta veebruaris ostujõupariteedi alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles