Viga, mille teevad väga paljud juhid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhid ei märka, et personaliosakonda peaks rohkem panustama.
Juhid ei märka, et personaliosakonda peaks rohkem panustama. Foto: SCANPIX

Koolitajad Jack ja Suzy Welch kirjutavad Linkedinis, et kuigi personaliosakond peaks olema ettevõtete kõige olulisem osakond, siis millegipärast see reaalsuses täna nii ei ole.

Mis võiks olla olulisem, kui see, keda palgatakse, arendatakse, edutatakse või vallandatakse? Äri on mäng ja nagu kõikides mängudes võidab see meeskond, kes paneb võistlema parimad mängijad ja suudab nad koostööd tegema panna, kirjutavad nad.

Welchid toovad välja, et tõepoolest edastavad raamatupidajad juhile numbreid, aga personalijuht ütleb, mida tuleb võitmiseks teha ehk kui hea iga mängija on ja kust leida vabadele kohtadele talente.

Sageli on personalijuhid need, kes teevad ja rikuvad karjääre, kuid liiga sageli nad lihtsalt lasevad parimatel töötajatel minna, et intriige vähem oleks.

Kahetsusväärselt sama tihti planeerivad personalijuhid aga üritusi, koostavad uudiskirju ja kõiki hulluks ajavaid sisekorraeeskirju.

Personalijuhid peaksid olema hübriidid: pastorid, kes kuulavad ära kõik mured, ja kasuvanemad, kes on armastavad ja hoolitsevad, kuid suunavad sind vajadusel õigele teele.

Juhid peaksid hoolitsema selle eest, et personaliosakond täidab kahte rolli: see peab looma töötajate motiveerimiseks efektiivsed mehhanismid ning tegelema keeruliste suhetega nagu ametiühingud, ebamotiveeritud töötajad jne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles