Seebikeetmine toimib eduka pereärina

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Signe Kalk perefirmast Signe Seebid näitab apelsini kehakoorijat, mis mullu valiti Cosmopolitani parimaks looduslikuks kosmeetikatooteks.
Signe Kalk perefirmast Signe Seebid näitab apelsini kehakoorijat, mis mullu valiti Cosmopolitani parimaks looduslikuks kosmeetikatooteks. Foto: Toomas Huik

«Praegu olen siin mina, minu abikaasa, ema ja tädi,» tutvustas Signe Kalk (31), kuidas kosmeetikafirmas Signe Seebid valmistatakse tooteid kokku 60 poe jaoks nii Eestis kui ka Soomes.

Rohkem kui kolm aastat tagasi hakkas Signe kodus seebi meisterdamise vastu sügavamat huvi tundma. «Kõigepealt tegin asju endale ja uurisin internetist, mida veel saaks teha. Kuna varsti tekkisidki reaalsed tooted ja paljud neid tahtsid, hakkasin otsima, kuidas nende müümine seaduse järgi käib,» jutustas ta Koplis asuvates tootmisruumides.

Personalitöötajaks õppinud naine avastas, et toodete turundamine ei olegi nii keeruline – huvi nende vastu tuli väljastpoolt. «Peamised partnerid on meid ise leidnud,» ütles Signe.

Kui me soodast ja sidrunhappest üheskoos vannimuffinit valmistasime, kinnitas Signe, et isetegemine ei olegi nii raske – kõige keerulisem on retsepti loomine. «Kui ma oma retseptid valmis teen, siis põhiline on see, et organisatsioon, kes ohutuse hinnanguid annab, kinnitab, et see on sobilik. See on minu jaoks piisav kinnitus turvalisuse koha pealt,» rääkis ta.

Usinale ja rangele järelevalvele Signe halvasti ei vaata. «Kui ma mõnikord laatadel näen, mida inimesed on valmistanud, ja kui mul on kõrval dokument, mis tegelikult lubatud on, siis on täiesti arusaadav, miks see paberiajamine on vajalik.»

Praegu on Signe Seepide valikus tooteid 70 ringis: seebid, vannimuffinid ja -kreemid, näomaskid, eeterlikud õlid, kehakoorijad ja -niisutajad jm. Firma rõhub käsitsitööle ning looduslikkusele – mitte üheski tootes ei kasutata sünteetilisi aineid. Õli baasil toodetud tahketes kreemides on säilitaja E-vitamiin.

Suurima tunnustuse pälvis firma mullu, kui Signe Seepide apelsini kehakoorija valiti Cosmopolitani parimaks looduslikuks kosmeetikatooteks.

«Üritame kõigest väest teistest erineda. Kasutame klaasist pakendeid just sellepärast, et kõik kasutavad plasti. Klaas on loodussõbralik ja säästlik – need asjad on meile hästi olulised,» sõnas naine.

Suuri omainvesteeringuid pole seebitootmine nõudnud. «Tegelikult on see firma suutnud end ise ära majandada. Laene ei ole me võtnud,» rääkis Signe. Arendustööd on aga vaja teha pidevalt. «Ühel hetkel, kui tundub, et nüüd on n-ö järg käes, tekib jälle uus mõte, uus toode, uued pakendid,» kirjeldas Signe, kes kasvatab töö kõrvalt kuue- ja ühe­aastast poisipõnni.  

Signe kinnitab, et liinidel Signe Seebid tööle ei hakka. «Eesmärk on, et see oleks elustiili ettevõte, pisike perefirma. Kui meie perekond sellest piisavalt ära elab, siis on eesmärk saavutatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles