Apple arendab intelligentset akutarkvara

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on paari aasta vanune iPhone 3G, mille aku on paisunud, lõhkudes nii korpuse kui painutades tugevalt seadme emaplaati.
Pildil on paari aasta vanune iPhone 3G, mille aku on paisunud, lõhkudes nii korpuse kui painutades tugevalt seadme emaplaati. Foto: Apple’i kasutajate foorum

Tulevikus võib iPhone’i aku senisest märgatavalt kauem kesta, kusjuures aku mahtuvus ja mõõtmed jäävad samaks.

Business Insider on jälile saanud Apple patendile, milles kirjeldatakse intelligentset akutarkvara. Programm jälgib telefonikasutamismustrit ja üritab akuga nii majandada, et energiat jätkuks võimalikult kauaks. Teoreetiliselt hakkab tarkvara vajadusel ekraani heledust vähendama või lülitab automaatselt välja wifi, kui kasutaja ei viibi oma kodus või töökohal.

Kui te näiteks olete harjunud oma telefoni ööseks laadima pistma ja igal hommikul selle lahti ühendate, järeldab tarkvara sellest tüüpilise tööpäeva pikkuse. Sellest saab aru, millal te telefoni kõige rohkem kasutate. Samasuguseid järeldusi saab teha GPSi ja rakenduste kasutamise aktiivsuse kohta. Kohvipoodi astudes ja Apple’i Passbook rakenduse abil jooki ostes eeldab telefon, et küllap te nüüd mõne aja jooksul kohvi rüübates intensiivselt uudiseid sirvima hakkate või mõnda mängu mängite.

See tehnoloogia võimaldab aku kestvust oluliselt tõsta, mis on iPhone’i puhul eriti oluline, sest monoliitne korpus ei võimalda akut suurema vastu vahetada. Pole muidugi mingit garantiid, et sellised võimalused järgmisesse iOSi jõuavad, kuid patent annab tunnistust, et Apple töötab aktiivselt akukestvuse tõstmise nimel, lõpetab Business Insider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles