PM: Tuuli, kas grillimine on teie peres suvesoojal ajal pigem igapäevane tegevus?
TM: Tuleb tunnistada, et ka meie kuulume sellesse gruppi, kes ilmastikuolusid eirates üritab ikka ja jälle grillida. Eriti muidugi kevadel, kui grilli väljalohistamine ja esimeste grillroogade valmistamine vasikavaimustuse tekitab. Suve lõpupoole näitab grillimise sagedus raugemise märke. Suvel teeme küll üsna tihti kogu perele õhtusöögi grillil. Külalistega koos grillime niikuinii. Ja ei ole haruldane seegi, kui kehvema ilmaga saadetakse pereisa välja grillima, sel ajal, kui ülejäänud seltskond turvalises soojas toas aknast vaadates grillimisele kaasa elab. Toitu naudime siis loomulikult tubases soojuses ;)
PM: Kui peres on kom last, igaüks omas erilises vanuses, kas saab siis grillida kõigil ühtmoodi või peab arvestama erinevaid ootusi?
TM: Kui ma ainult pere täiskasvanud liikmete eelistustest lähtuksin, siis grilliksime me vaid kala, mereande, lammast ja köögivilju. Paraku toodud loetelu pakkumine lastele tekitab olukorra, kus pakutavat toitu näkitsetakse ning hiljem minnakse köögikappidesse sorima, et saiatükki näsida. Lastele on meil lihadest kõige meelepärasemad kanafileest tehtud grillroad, olen siis püüdnud neid maitseid varieerida ja mitmekesistada. Mitmeid kanafilee grillimise retsepte olen ka oma blogisse üles riputanud. Lastele sobivad hästi ka erinevad grillilt võetud täidisega saialised – tortillad, lavašid, pitad. Oma suureks töövõiduks pean alanud grillihooajal seda, et minu keskmine poeg, kes on väga valikuline toidu suhtes ja värsket salatit muidu üldse ei söö, on nõus pitaleiva vahele puistatud värsket kraami väga meeleldi sööma. Ja pitaleiva vahele peidetuna olen lapsed saanud ka lambaliha sööma – seda siis nende endi teadmata. Tegelikult on kõige leplikum erinevate toitude suhtes minu noorim poeg – aastane laps sööb ilma igasuguste eelarvamusteta nii grillitud lammast, kala, maksa kui ka muid maitsvaid toite. Loodan väga, et selline suhtumine normaalsesse toitu tal kasvades üle ei lähe.