Eesti Energia jäi uuest kaevandusloast ilma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juht Sandor Liive
Eesti Energia juht Sandor Liive Foto: Mihkel Maripuu

Halduskohus tühistas Uus-Kiviõli kaeveloa välja andmise Eesti Energia kaevandustele.

Eesti Energia kaevanduste juhatuse esimees Veljo Aleksandrov ütles ERR-i raadiouudistele, et Eesti Energia on andnud 2005. aastal sisse kaeveloa taotluse Uus-Kiviõli kaeveväljale, mis on geoloogilises varus üle 200 miljoni tonni põlevkivi, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Eesti Energia on koostanud pikaajalise strateegia, kus on väga olulise komponendina ressurss ja on sisuliselt võimatu planeerida oma pikaajalist strateegilist arengut, kui on ebakindlus ressursi osas,» ütles Aleksandrov.

Kaeveloa tühistamist taodelnud Viru keemia grupi juhatuse liige Jaanus Purga tõi välja kohtuotsuse olulised seisukohad.

«Maapõueseaduse paragrahv mille järgi oleks Eesti Energial peaaegu igavesti eelisõigus kaevelubade saamisel ja millele keskkonnaministeerium ja Eesti Energia kaevandused toetusid on sõnastatud äärmiselt ebaõnnestunult ja kohus ei ole nõus keskkonnaministeeriumi ja Eesti Energia kaevanduste seisukohaga, et lõppeva kaeveloa omanikule tuleb anda eelisõigus iga lõppeva loa puhul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles