Lugejad soovitavad: kuidas päästa mööbel kassi küüsist

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassi õpetamiseks on vaja aega ja järjepidevust.
Kassi õpetamiseks on vaja aega ja järjepidevust. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tarbija24 lugejatel on palju häid nippe, kuidas võõrutada kassi mööbli küljes oma küüsi teritamast.

«Määrisin diivani allääre apelsiniõliga kokku, värskendan iga paari kuu tagant ja meie kassi puhul aitab, sest ta ei salli apelsiniõli lõhna,» soovitas üks lugeja.

Ka teine kassiomanik kinnitab, et kiisud ei salli tsitruselisi. «Nühi apelsinikoorega oma mööbel üle. Sobivad ka müügil olevad tsitruse aroomiõlid. Nahkdiivanile nagu hoolduse eest õliga üle nühkida,» jagab ta näpunäiteid.

Ka soovitatakse kassi keelatud kohtadest eemale peletada veepritsiga. Hiljem saab vee pritsimise asemel piirduda vaid hoiatava häälitsusega.

«Kindlasti peab olema järjekindel. Kui ühe korra taas lubad, siis on kasvõi aastatepikkune töö tühja läinud,» tõdeb soovitaja.

Kuna kassidele ei meeldi, kui midagi kleepub käppade külge, siis soovitab loomasõber panna kapi peale kahepoolne teip. See võõrutab kassi kapi peale ronimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles