Erki Urva: SASi jäämine Estonian Airi omanikeringi on hea märk

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Urva.
Erki Urva. Foto: Marina Pushkar.

Estonian Airi endise presidendi Erki Urva hinnangul on hea, et Scandinavian Airlines (SAS) otsustas jääda endiselt Estonian Airi omanikeringi.


See annab põhjust loota, et kommertskoostöö SASi ja Estonian Airi vahel jätkub, mis on viimasele elu ja surma küsimus, ütles Urva Vikerraadiole.

Sellel, et riik omandab Estonian Airist kuni 90 protsenti, on Urva hinnangul nii positiivseid kui negatiivseid külgi. Positiivne olevat eeskätt see, et ühe kindla omaniku puhul kaob ära peataolek, mis on kindlasti parem kui olukord, kus suuromanik on teatanud soovist omanikeringist lahkuda.

Samas tõdes Urva, et täna on siiski suhteliselt vähe maailmas selliseid riigi omanduses olevaid lennufirmasid, mis oleksid kasumlikud.

Kõige suuremaks ohuks peab endine lennufirma juht aga seda, kui poliitikute poolt hakatakse ettevõttele peale sundima majandusotsuseid.

Seda, kas riik tegi Estonian Airi puhul hea või halva tehingu, näitab Erki Urva sõnul aeg.

Küll leiab ta, et Estonian Airi liikumisega suure lennufirma tiiva alt riigi tiiva alla lõigatakse läbi osa know-how sidemeid, kuna riik ei suuda pakkuda selliseid teadmisi ja kogemusi, nagu seda teeb suur lennufirma.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles