Zuckerberg palus Obamat lõpetada spioneerimine internetis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg, Facebooki kaasasutaja
Mark Zuckerberg, Facebooki kaasasutaja Foto: SCANPIX

Sotsiaalvõrgustiku Facebook rajaja Mark Zuckerberg teatas, et ta helistas USA presidendile Barack Obamale ja väljendas Ameerika valitsuse jälgimisprogrammide pärast internetis, vahendab ERR uudisteportaal BBCd.

Zuckerberg kirjutas oma blogis, et Ühendriikide valitsus peaks olema «tšempion», kes võitleb interneti tuleviku eest, mitte aga selle ohustaja, vahendas BBC.

29-aastase internetimagnaadi kommentaar ilmus päev pärast seda, kui avaldati USA endise luureametniku Edward Snowdeni lekitatud järjekordsed dokumendid, mille andmeil Ühendriikide julgeolekuagentuur (NSA) oli loonud serveri, mis oli maskeeritud Facebooki serveriks, et saada selle kaudu ligipääs kasutajate arvutitele.

NSA nimetas seda uudist ebatäpseks.

Valge maja esindaja kinnitas, et kolmapäeva õhtul toimus Obama ja Zuckerbergi vahel telefonivestlus hiljutiste artiklite kohta ajakirjanduses, milles räägiti USA luureametite tegevusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles