Venemaa viib Krimmi mobiilsed elektrijaamad

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnealuse elektrijaama laevalt mahalaadimine Sotšis.
Kõnealuse elektrijaama laevalt mahalaadimine Sotšis. Foto: omanikfirma

Venemaa kavatseb toimetada Krimmi mobiilsed gaasiturbiin-elektrijaamad vältimaks voolukatkestusi, kui Ukraina valitsus peaks otsustama lülitada poolsaar välja riigi energiasüsteemist.

Nagu kinnitasid ajalehele Kommersant neli energia- ja transporditurgudega seotud allikat, on otsus võetud vastu Vene valitsuse tasandil.

Juba lähipäevil võivad poolsaarele transportlennukite Ruslan pardal saabuda üheksa elektrijaama koguvõimusega 202,5 MW, mis paiknesid varuvariandina olümpiamängude ajal Sotšis, kirjutab Lenta.ru.

Ühe allika sõnutsi viiakse elektrijaamad Sotšist Krimmi pärast paraolümpat, mis lõpeb 16. märtsil. Teine allikas kinnitab aga, et jaamu hakatakse lahti monteerima enne paraolümpia lõppu, et olla Krimmis platsis juba 16. märtsiks – selleks pühapäevaks – kui poolsaarel toimub Venemaaga liitumise referendum.

Vene energeetikaministeerium ja elektrijaamade omanikud keeldusid kommentaaridest.

150 tonni kaaluva mobiilse elektrijaama saab paigaldada ettevalmistatud platsile 48 tunniga, piisava koormuse tagab jaam juba kuue minutiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles