Soros: Euroopat ähvardab 25 aastat stagnatsiooni

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Soros.
George Soros. Foto: Pascal Lauener / Reuters

Miljardärist investor ja filantroop George Soros ütles, et Euroopa seisab silmitsi 25 aastat kestva Jaapani-laadse stagnatsiooniga juhul kui poliitikud ei liigu edasi eurotsooni suurema integratsiooniga ning ei muuda poliitikat, mis võtavad pankadelt ära laenude väljastamise soovi.

Samal ajal kui 2010. aastal alanud otsene võlakriis on läbi, seisab Euroopa silmitsi poliitilise kriisiga, mis jaotab regiooni võlgnikeks ja võlausaldajateks, ütles Soros täna Bloombergi televisioonile. Tema sõnul peavad pangad selle asemel, et varustada majandust kapitaliga ja seeläbi arendada majandust, tegelema stressitestidega.

«Euroopa ei pruugi 25 aastat kestvat stagnatsiooni üle elada,» ütles Soros. «Tuleb minna edasi integratsiooniga. Tuleb lahendada panganduse probleemid, sest Euroopa on pankade selekteerimisega jäänud muust maailmast maha,» lisas ta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles