Eestisse saabuvad võõrtöölised peavad suurimaks probleemiks info killustatust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa.
Töötukassa. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Võõrtööliste jaoks on Eestis kohanemisel peamised probleemid info killustatus, eesti keele õppimise vähene atraktiivsus ja liigne bürokraatia elamislubade taotlemisega seotud büroodes, leiavad riigi talendipoliitika kohta uuringut koostavad eksperdid.

Vajadus kõrgelt kvalifitseeritud tööjõu järele Eestis aga kasvab ja meie oma tööturg ei suuda seda rahuldada, vahendas ERR uudisteportaal ERRi raadiouudiseid.

Poliitikauuringute keskuse Praxis hariduspoliitikaprogrammi juht Laura Kirss ütles, et praegu puudub Eestis terviklik nägemus, mida me soovime selles valdkonnas saavutada ja kuidas seda teha, pole ka ühtegi kõrget ametnikku või poliitikut, kes oleks selle teema oma südameasjaks võtnud.

«Ministeeriumid teevad üksikuid tegevusi, kuid sellega on see oht, et kaob ära suur pilt ja keegi ei oma enam terviklikku ülevaadet. Siis tehakse mõnikord samu asju - näiteks sisserändajatele Eesti kohta info pakkumise puhul leidsime me vähemalt viis portaali, kes seda pakuvad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles