Galerii: Platsi õhtusöök Rotermanni kvartalis

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 3. juunil toimus Rotermanni kvartali platsil pidulik neljakäiguline õhtusöök 570-le inimesele. 

Tegemist oli esimese taolise üritusega Eestis ja pole ka välistatud, et midagi sarnast korraldatakse tulevikus veel. 

Maitseelamuse eest hoolitsesid äsja parimate restoranide konkursil suure tunnustuse pälvinud peakokad Roman Zaštšerinski ja Igor Andrejev kohvikust Moon ning veinid oli toitude kõrvale valinud sommeljee Kaidi Kerdt. Õhtut juhtis Veikko Täär ja muusikaliste vahepaladega kostitas Liisi Koikson.

Kuigi õhtu lõppedes tõusis rahvas püsti ja plaksutas korraldusmeeskonnale, seehulgas peakokkadele ja sommeljeele, ei kulgenud õhtusöök päris viperusteta. Roman Zaštšerinski tunnistas ise laval seistes, et pearoa valmimise ajal sai ühel hetkel selgeks, et üks ahjudest polnud juba pool tundi töötanud. Kokku pidi küülik valmima poolteist tundi. Seetõttu tuli õhtusöögi külalistel küll kauem oodata, kuid ooteaja sisustas Liisi Koiksoni sooja suveõhtusse ideaalselt sobiv muusika.

Kaidi Kerdt tunnistas aga, et magustoidu kõrvale pakutud dessertveini jäi nautimiseks veidi väheks, kuid teine kord osatakse sellise suure rahvahulga puhul juba paremini kogustega arvestada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles