ERR.ee: Gazpromi kutset Eesti poliitikutele peetakse ebatõenäoliseks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Endine Soome peaminister Paavo Lipponen sõlmis Nord Streamiga üheaastase konsultatsioonilepingu, sarnase ettepaneku tegemist endistele Eesti tipp-poliitikutele peavad siinsed poliitikud ebatõenäoliseks, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«Me teame Eestis juhtumit, kus meie peaministri väga lähedane kaastöötaja või tema firma seisis Nord Streami huvide eest. Nii et meil on selline juhtum juba olemas, kuid ma arvan, et tänasel päeval ei soovita Eestis enam väga Nord Streami jaoks lobi teha, sest see kanal on läinud Soome kätte,» ütles Keskerakonna aseesimees Kadri Simson.

Ka Isamaa ja Res Publica Liidu aseesimees Andres Herkel peab ebatõenäoliseks, et Venemaa mõnele Eesti endisele poliitikule Nord Streamis juhtivat kohta pakuks.

Eesti endine peaminister Tiit Vähi peab Lipponeni otsust Nord Streami heaks töötada Soome poliitiku isiklikuks asjaks. «Eesti poliitikutel, kes on rutanud kritiseerima Paavo Lipponeni, soovitan ma keskenduda rohkem Eesti raskele eelarvesituatsioonile ja tegeleda rohkem sellega,» teatas Vähi.

Tiit Vähi sõnul pole Gazprom temale ühtegi taolist ettepanekut teinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles