Hulgifrma Haljas juhid jäid pistise pakkumise katses süüdi

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hulgifirma Haljas ja selle juhid jäid süüdi katses pakkuda pistist.
Hulgifirma Haljas ja selle juhid jäid süüdi katses pakkuda pistist. Foto: Toomas Huik

Hulgifirma Haljas ja selle juhid jäid süüdi katses pakkuda ühe kaubandusketi ostujuhile pistist.

Kuna riigikohus AS Haljas ja selle juhatuse liikme kaitsja vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmetsa ning firma ostu-müügidirektori M'i kaitsja vandeadvokaat Tarvo Lindma kaebusi ei aruta, siis jäi jõusse Tallinna ringkonnakohtu otsus, vahendas ERRi uudisteportaal.

Mullu novembri lõpus tühistas ringkonnakohus osaliselt mullusuvise Harju maakohtu otsuse, millega Haljasele, selle juhatuse liikmele ja M'le mõisteti rahakaristused osaliselt tingimisi.

Ringkonnakohus leidis, et neile mõistetud rahakaristused on vaja mõõta täies ulatuses reaalselt, mistõttu peab AS Haljas tasuma rahakaristusena 20 000 eurot ning juhatuse esimees 4960 eurot ja Piperal 4070 eurot.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt lubasid AS Haljas juhatuse liige  ja firma ostu-müügidirektor M'le 2012. aasta suve lõpus pistist Haljase lepingupartneriks oleva kauplusteketi ostujuhile, et ta loobuks täiendava soodustuse nõudmisest kauplusteketis müüdavatele kaupadele ning suurendaks Haljase tarnitavate toodete sortimenti ja läbimüüki kauplusteketi poodides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles