Lugeja küsib: mida teha, kui eksnaine ei lase pojaga kohtuda?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps vajab mõlemat vanemat.
Laps vajab mõlemat vanemat. Foto: SCANPIX

«Oleme lahutatud ja meil on kaks last. Tütar (9) ja poeg (2). Mina olen isa. Ema ei lase mul näha poega. Tütrega võimaldab kohtuda kaks korda kuus. Tütrelt sain teada, et eksnaine ei taha, et poeg teaks, et mina olen isa. Pöördusin linna sotsiaalosakonda, kuid ma ei näe mingit muutust. Endine naine ikka ei lase mul rääkida oma pojaga. Ma maksan elatisraha ja jätsin naisele nii kinnisvara kui lapsed. Nüüd plaanin minna kohtusse. Mida peaksin tegema, et alustada kohtuprotsess? Kas seda olukorda saaks lahendada ka ilma kohtuotsuseta?» küsib lugeja.

Vastab jurist Hanna Kivirand õigusbüroo Puurits & Partnerid.

Kui lastekaitsespetsialisti vahendusel kokkuleppele saada ei õnnestunud, tuleb suhtlemiskorra kindlaksmääramise nõudega pöörduda kohtu poole. Võimalik, et jõuate lapse emaga kokkuleppele kohtumenetluse kestel või kohtuistungil.

Kohtumenetluse algatamiseks peaksite kohtule esitama vastava avalduse, milles sisalduvad nii avalduse aluseks olevad asjaolud kui ka konkreetne suhtlemiskorra kindlaksmääramise nõue. Avalduselt tuleb tasuda riigilõivu 5 või 10 eurot, olenevalt sellest, kas esitate avalduse läbi e-toimiku või mitte.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles