Vandeadvokaat: investorite raha läks igale poole mujale kui Aserbaidžaani

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans H. Luik ja investorite esindaja Maria Mägi.
Hans H. Luik ja investorite esindaja Maria Mägi. Foto: Andres Haabu / Postimees

Kohtule esitatud tõendid näitavad, et Bakuu-afääri korraldajad on enam kui 12 miljonit eurot investorite raha üle maailma laiali liigutanud, ütles Postimehele Hans H. Luige ja teiste investorite esindaja, vandeadvokaat Maria Mägi.

«Asjas kogutud tõendid kogumis tõendavad üheselt, et Aserbaidžaani kinnistu ostmiseks emissiooni käigus kogutud raha ei ole kasutatud kinnistu omandamiseks, vaid on suurte summadena kantud Bulgaariasse, maksuvabadesse piirkondadesse ja mujale,» kirjeldas Mägi.

Millised need tõendid täpselt on, Mägi tõendite paljususele viidates ei avaldanud.

«Süüdistatavad ei ole pika kohtupidamise käigus suutnud esitada ühtegi tõendit selle kohta, et kannatanute raha eest oleks Aserbaidžaanis maid omandatud, ei emissioonitingimustes märgitud Mardakan-Śuvalanis asuvaid maid ega muid maid.»

Mägi sõnul on Aserbaidžaani Vabariigis olemas elektrooniline maa- ja hooneregister ning süüalustel oleks olnud kohtupidamise käigus kerge tõendada, et maa on omandatud ning kellele ja millises summas on selle eest raha üle kantud.

«Selliseid tõendeid esitatud ei ole. Ka SRB pankrotihaldur ei ole suutnud pankrotimenetluse raames koguda ühtegi tõendit, mis viitaks kannatanute raha eest maa omandamisele,» rääkis Mägi.

Bakuu-afääri kohtulik uurimine Harju maakohtus lõppes eile ja otsus, kas Seaside Residence Baku (SRB) ja Gild Financial Advisory Services (GFAS) juhid panid toime investeerimiskelmuse, peaks avaldatama 30. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles