Saaremaa ettevõte toodab hiinlastele kohvimasina membraane

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvimasin
Kohvimasin Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Saaremaal valdavalt autotööstusele kummidetaile valmistav Merinvest sai Hiinast suurtellimuse - ühele Hiina luksuskohvimasinate tootjale valmistatakse membraane.

Ettevõtte nõukogusse kuuluv Enn Meri rääkis Saarte Häälele, et see Hiina-teema sai vaikselt alguse juba aasta või enam tagasi. «Tasapisi on tellimused kasvanud ja tase on nüüd vist 6 miljonit tükki aastas,» tõdes Meri.

Hiina tellimus annab Merinvestile Enn Meri sõnutsi umbes 20 töökohta juurde. Osa inimesi on juba tööle võetud, mõned on veel juurde tulemas. «Näitame, et saame Hiina turul konkureerida,» sõnas Meri, kelle sõnutsi on Merinvesti palgatase seejuures muidugi kõrgem. «Põhjus on meie kõrgemas kvaliteedis ja tootlikkuses.»

Enn Meri rõhutas, et kõik asjad ei kao kindlasti kuskile Hiinasse ja ka Euroopas saab asju ajada. «Meil on ka teisi tellimusi juurde tulnud ja üldiselt läheb Merinvestil hästi,» kinnitas Meri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles