Toitumisteadlane Lisa Guy tegi nimekirja tervislikest ja maitsvatest toiduainetes, mis võiksid igas köögis käepärast olla.
Seitse toiduainet, mida võiks igas köögis leiduda
Kookosõli
See väga mitmekülgne õli sobib hästi igasse sahvrisse, kirjutab news.com.au. Kookosõli võib kasutada nii küpsetamiseks kui ka salatisse. See sisaldab kasulikke rasvu ja on hea energiaallikas. Kookosõli ei sisalda kolesterooli.
Pähklid ja seemned
Hoia käepärast erinevaid pähkleid ja seemneid. Näiteks mandleid, chia seemneid või päevalilleseemneid. Neid on hea lisada müslile, pudrule, jogurtisse, küpsetistesse. Loomulikult võib neid ka niisama süüa. Pähklid ja seemned on proteiini, magneesiumi, tsingi ja kaltsiumi allikateks.
Külmutatud marjad
Külmutatud vaarikaid, mustikaid ja murakaid võiks külmikus hoida. Neid võib lisada jogurtile ning müslile. Marjades on palju antioksüdante ja C-vitamiini.
Jogurt
Igapäevane jogurti söömine on hea seedimisele.
Maitseained ja vürtsid
Lisaks sellele, et maitseained ja vürtsid annavad toidule värvi ja maitset, need on ka tervislikud. Kurkum on võimas antioksüdant ja põletikuvastase toimega. Kaneel on hea veresuhkrule. Küüslauk tugevdab immuunsüsteemi.
Tahini
Seesamipastast saab teha maitsvat hummust. Samuti saab tahinit määrida röstleivale või kasutada salatikastmetes. Tahinis on palju kaltsiumi, proteiini ja tervislikke rasvu.
Tomatid ja tomatipasta
Tomatid sisaldavad lükopeeni ning nende söömine aitab vähendada vähki haigestumise riski.