Õpetus, kuidas end e-kirjade uputusest läbi närida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontoritöötajad on värske õhu kasulikkusest teadlikud, ent ei jõua enamasti selle positiivset mõju nautima.
Kontoritöötajad on värske õhu kasulikkusest teadlikud, ent ei jõua enamasti selle positiivset mõju nautima. Foto: SCANPIX

McKinsey uuringust selgub, et keskmine kontoritöötaja kulutab 28 protsenti oma tööajast e-kirjade lugemisele ja nendele vastamisele. Kui sa töötad 260 päeva aastas, siis tervelt 73 päeva sellest ei tee sa midagi muud, kui vahid oma kirjakasti, kirjutab Business Insider.

Tõsi, e-kirju ei ole paljude ametite puhul võimalik ignoreerida, kuid tasub rakendada strateegiaid, mis aitavad e-kirjadega kiiremini toime tulla. Siin on mõned nõuanded Rober Pozenilt, kes on raamatu «Extreme Productivity» autor:

Pane e-kirjade aken kinni. Ära vaata iga minut oma postkasti, vaid tee seda iga tunni või paari tagant.  

Ava ainult pooled e-kirjadest. Valik tee pealkirja järgi. Kirju, mis tunduvad spämmina, pole mõtet avada.

Harjuta endale külge põhimõte, et tegeled iga e-kirjaga vaid ühe korra. Kui sa kirja avad, siis otsusta kohe, mida sa sellega teed. Vasta tähtsatele ja vastust vajavatele kirjadele kohe, mitte ära pane neid kuskile kausta ootama, et nendega hiljem tegeleksid. Ainuüksi selliste kirjade uuesti üles otsimine võtab liiga kaua aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles