Elion näeb Eesti IT-teenuste turul ruumi konsolideerumiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elion.
Elion. Foto: Raigo Pajula

Elion näeb Eesti IT-teenuste turul ruumi konsolideerumiseks, mille käigus väiksemad tegijad ühendavad jõud või liituvad suurematega, teatas ettevõte.

Sellise koondumise näiteks on 2013. aasta juulis allkirjastatud Elioni ja IT Grupi leping, millega Elion omandas IT Grupilt kaks tegevusvaldkonda - kaubamüügi ja IT-teenuste äri.

«Konsolideerumine on tähtis märksõna ka 2014. aastal, näeme end selles protsessis osaleja ja vedajana,» kommenteeris Elioni äriklientide üksuse juht Tarmo Kärsna.

2013. aastal kasvas Elioni IT-valdkonna teenuste käive 7%, moodustades kogu ärikliendi teenuste portfelli käibest enam kui 30%.

Äriklientide lairibaühenduste turust kuulub 2013. lõpu seisuga Elionile (konkurentsiameti poolt kinnitamata andmete põhjal) hinnanguliselt 79%. Valguskaablil põhineva võrguga, mis võimaldab ülikiiret internetiühendust, oli 2013. aasta lõpuks ühendatud 90% ärimajadest üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles