Kalatööstur: kui karu vastu tuleb, tuleb teda karta

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Vetevool on kiirel ajal ise palju tsehhis.
Mati Vetevool on kiirel ajal ise palju tsehhis. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Kalatööstuse M.V Wool tegevjuht Mati Vetevool leiab, et Eesti-Vene piirilepe on parem kui selle puudumine, samas Vene turule ettevõte kõrge korruptsiooni tõttu siiski ei kipu.

«Ka kehv plaan on parem kui plaanita elu ning piirileping parem kui selle puudumine,» ütles Vetevool, kelle hinnangul piirilepe erilist mõju Eesti ettevõtete äritegevusele Venemaal ei avalda.

Kalatööstuse juhi sõnul tuleb suure naabriga suheldes siiski ettevaatlik olla.

«Ma küll ei ole jurist ning ma ei tea, mida selle lepingu sõlmimine võib edaspidi kaasa tuua, kuid kui karu vastu tuleb, tuleb teda karta.»

Erinevatesse Euroopa riikidesse kala eksportiv M.V Wool on Vene turust teadlikult hoidunud ning seda otsust muudaks tegevjuhi sõnul ainult riigikorra muutumine.

«Vene inimesel ei ole midagi viga, probleem on ametnikes ja kõrges korruptsioonis,» selgitas Vetevool, kelle sõnul on sellega kimpus ka mitmed välismaised partnerid.

Välisminister Urmas Paet ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov allkirjastasid täna hommikul Eesti aja järgi kell 10.30 Moskvas Eesti-Vene riigipiiri ning Narva ja Soome lahe merealade piiritlemise lepingu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles