Eelistades ilu, otstarbekust, ökoloogilisust

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajatu, minimalistlik 
ja siiski külluslik: 
Saksa perefirma Sieger Design uus kollektsioon «My China! Ca’ d’Oro».
Ajatu, minimalistlik ja siiski külluslik: Saksa perefirma Sieger Design uus kollektsioon «My China! Ca’ d’Oro». Foto: Tootjad

Kas soetada soodsa hinnaga, ent pelgalt mõni aasta vastu pidavaid keskpäraseid esemeid või eelistada kallimaid, aga ajas kestvaid disaintooteid? Vastust aitas leida Ambiente mess.
 

Saksamaal Frankfurdis lõppes sel nädalal maailma suurim tarbekaupade mess Ambiente, mis tavapäraselt tutvustas Ambiente käesoleva aasta suundumisi, esitles Desing Plusi auhindu ja Saksa disainiauhindu ning tänavuse partnermaa Jaapani omanäolist tooteloomet.

Jaapanlaste puhul tõstis Karls­ruhe disainiprofessor Hansjerg Maier-Aichen esile nende oskust rakendada moodsalt vanu töövõtteid, kujunduselemente ja väärikaid ehedaid materjale tänapäevastes toodetes. Keskkonda reostava plasti asemel võiksid ka tarbijad eelistada biolagunevatest tehis- ja/või looduslikest materjalidest kodumaal või naaberriikides valmistatud nägusaid esemeid.

Üks messi tõmbenumbreid oli Saksamaal Kahla portselanivabrikus valminud uus kollektsioon «Magic Grip», mis tänu nõude alla integreeritud silikoonile ei libise, kriimusta ega kolise. Barbara

Schmidti disainitud sarja esitleti kiikuvatel laudadel – ja ükski anum ei läinud katki. Kindalt seisvates anumates on ka väga mugav toitu valmistada.

Et kokkamine muutub kogu maailmas üha populaarsemaks, oli pottidele-pannidele, köögiriistadele, lauakatmisele jms üldse suurt rõhku pandud. Inspireerivaid lauaseadeid, uhkeid serviise, maitsekaid nõudekooslusi oli messil hulgaliselt. Arter näitab peamiselt Saksa vabrikute väljapanekuid, sest paljudes Eesti kodudes leidub nende firmade tooteid kas varasemast või hilisemast ajast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles