Maris Lauri: ärge unustage, et töötaja jaoks on kõige tähtsam palk!

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Lauri.
Maris Lauri. Foto: Peeter Langovits

Majandusekspert Maris Lauri rääkis Värbamiskonverentsil, et väga paljud ettevõtjad ei mõista, et töötajate jaoks on kõige tähtsam palk. «Kui inimene teenib 400-500 eurot kuus, siis tema jaoks on kõige tähtsam palk ning kõik n-ö pehmed motivaatorid on alles järgmine kiht,» ütles Lauri.

Ta rääkis, et kulude kasvu ja töötajate vähenemisega tööjõuturul on paljudes ettevõtetes liikunud rõhk mittemateriaalsetele motivatsioonipakettidele. «Unustatakse ära, et palk on kõige tähtsam,» ütles Lauri. «Neid, kes saavad öelda, et palk ei ole kõige tähtsam, on vähe ja nad on suurepalgalised. Kui inimene saab 1500 eurot palka ning talle pakutakse huvitavat väljakutset, siis ta on nõus ka 1400 euroga.»

Mis puudutab miinimumpalga maksmist, siis see ei taga Lauri sõnul elamisväärset elu ning tööjõu taastootmist. «Võib-olla mõni väga väikeste vajadustega inimene saab selle rahaga hakkama, kuid Tallinnas ja linnades see palk tööjõu taastootmist ei taga,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles