Parts: venelased võiks Eestisse rohkem investeerida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Majandusminister Juhan Partsi sõnul võiks venelased Eestisse rohkem investeerida, vahendab BNS.

«Eesti ettevõtteid tegutseb Venemaal ligi 400, Venemaa omasid meil aga üle 2000. Venemaast enam investeerivad Eestisse Rootsi, Soome, Holland ja Norra. Kui arvestada Venemaa lähedust Eestile ja meie ühist ajalugu, võiks venelased siia investeerida rohkem,» ütles minister Peterburi ajakirjale Expert Severo-Zapad.

Partsi sõnul peaks Eesti Venemaa investoritele huvi pakkuma selle tõttu, et on juba kümme aastat Euroopa Liidus. Parts rõhutas toetavaid investeerimisseadusi ja madalaid pangaintresse.

Ta tunnistas, et Eesti on väike ja domineerivad väike- ja keskmise suurusega ettevõtted, ning et venelaste investeerimist mõjutab poliitika. Ta nimetas vastupidise psühholoogilise barjäärina eestlaste arvamust, et Venemaale on mõtet investeerima minna ainult suurte rahadega.

Partsi hinnangul peaks mõlema riigi valitsused investeerima rohkem infrastruktuuri. «Tuleks parandada Narva ja Ivangorodi logistikat, kiirendada raudteeühendust,» soovitas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles