Uus spaahotell Hedon loob Pärnusse 70 uut töökohta

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise Pärnu mudaravila interjöör.
Endise Pärnu mudaravila interjöör. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Hotell investeerib ligi 11 miljonit eurot Pärnu mudaravila arhitektuuripärandi taastamisse ja uue hotelliosa ehitusse ning plaanib suve algul uksed avada. 

«Eesmärk on hoida kuurortlinna lippu kõrgel,» lausus Hedon SPA tegevjuht Cardo Remmel. «Avada väga pikalt tühjana seisnud ajalooline maja taas rahvale ning anda spaa- ja hotellindusoskustega inimestele tööd. Lisaboonusena toome Pärnusse uudistajaid üle Eesti ja ka välismaalt.»

Remmeli sõnul käib hetkel ajaloolise hoone renoveerimine ning mereäärse hotelli ehitustöö täie hooga, et suvehooajaks valmis saada. Tänaseks on taastatud peahoone välisfassaad koos ajalooliste ornamentidega. Samuti on renoveerimisel maja iseloomustavad ning Eesti rahvale tuntud Voldemar Melliku skulptuurid.

Mudaravila hoone kõrvale, otse rannaliivale, on rajamisel Pärnu 72 toaga nelja tärni tasemel hotell.

Ehitust alustati eelmise aasta kevadel ning spaahotell avatakse tänavu suvehooaja alguses. Erakapitalil baseeruv Mudaravila Investeeringute poolt rajatav spaahotell valmib Allians Arhitektid OÜ arhitektide Inga Raukase, Tarmo Teedumäe ja Paco Ulmani arhitektikavandi alusel. Sisekujunduse projekti autoriks on Vaikla Stuudio ning ehitust teostab Astlanda Ehitus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles