Tippjuht soovitab 6-aastast emapuhkust

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistöötajate firmas hoidmine on majanduslikult kasulik.
Naistöötajate firmas hoidmine on majanduslikult kasulik. Foto: SCANPIX

Juhtiva Briti kinnisvaragrupi Land Securities nõukogu esinaine Alison Carnwath kutsub tööandjaid üles võimaldama emadele kuni kuue aasta pikkust puhkust. 

Carnwathi hinnangul võiksid ettevõtted parema personalipoliitika abil jõuda arusaamisele, et naistöötajate firmas hoidmine – lapsega kodus olemise ajal ja pärast seda – on neile ka majanduslikult kasulik.

«Tööandjad peavad õppima, kuidas inimesi sellest eluetapist läbi kanda,» ütles Carnwath ajalehele Financial Times. «Kui naine tahab anda, ütleme, kuus aastat oma elust selleks, et saada lapsi ja saata nad kenasti kooli, enne kui täisajaga tööle tagasi tulla, siis peavad ettevõtted aru saama, et seda inimest ei tohiks kaotada.»

Personaliosakonnad võiksid arvutada välja sellise strateegia «mõõdetavad majanduslikud eelised», ütles Carnwath ja väljendas veendumust, et nimetatud eelised oleksid kaalukad arvestades naiste värbamise ja koolitamise kulusid – kui nood pärast emaks saamist ettevõttele kaotsi läheksid.

«Palju parem on hoida inimesi enda keskel,» kinnitas Carnwath – kasumlikkuse seisukohast, aga ka «kultuurilise järjepidevuse» huvides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles