Virtsu töösturid hakkavad vihmausse kasvatama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtsu töösturid hakkavad vihmausse kasvatama.
Virtsu töösturid hakkavad vihmausse kasvatama. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kõmsi traaditööstuse aktsionärid plaanivad haaret laiendada ja hakata K.METi tootmishoonetes ladustama ja pakendama biohuumusmulda.

Peale huumuse kokkuostmise, pakendamise ja müügi on kavas asutada ka Massusse vihmaussikasvandus, sõnas K.METi üks aktsionäre Aimar Roomets, kirjutab maakonnaleht Lääne Elu.

Et «tegevusala on siin kandis tundmatu» ja kogu ettevõtmine alles lapsekingades, ei tahtnud Roomets sellest veel täpsemalt rääkida. Tegelust vihmaussidega aga K.METi mehed ei salga.

«Ilmas tasub kõike proovida,» sõnas K.METi enamusaktsionär Mardo Leiumaa.

Vallas on loodud mittetulundusühingu vormis nn vihmaussikasvatajate liit, mille juhatuses on ka Hanila vallavanem Arno Peksar. Asutatud on K–Kompose osaühing.

Biohuumusmulla laoks saavad K.METi hooned ehk paari aasta pärast, mil K.MET kolib Kõmsilt ära. K.METi aktsionäridel on kavas ehitada uued toomishooned, investeerides neisse kaks miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles