Berlusconi pressib end eurovalimistele

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi.
Silvio Berlusconi. Foto: Associated Press

Silvio Berlusconi ei anna alla. Maksupettuses süüdi mõistetud ja kandideerimiskeelu alla pandud miljardär pürgib Euroopa Parlamendi valimiste kandidaadiks. Kampaania tuleb Saksa-vastane.

Nagu ütles Financial Timesile Forza Italia parlamendifraktsiooni liider Renato Brunetta, pöördub Berlusconi viie Itaalia valimispiirkonna apellatsioonikohtusse, kui teda maikuus kandideerimast takistatakse.

Vasakleeri rivaalide ridades peetakse 77-aastase Berlusconi pääsemist valimisnimekirja samahästi kui võimatuks. Vähesed kahtlevad aga selles, et karastunud veteran hakkab kulisside taga kõikvõimalikke niite tõmbama ja sondeerib ühtlasi pinda Itaalia üldvalimiste osas.

Mullu augustis jäi Berlusconi maksupettuses lõplikult süüdlaseks, novembris visati ta välja Itaalia senati ridadest.

Itaalia õigusmõistmise rattad käivad aga aeglaselt ning Milano kohus otsustab alles 10. aprillil, kas Berlusconi peab aasta aega koduarestis istuma või lubatakse ta linna peale ühiskondlikult kasulikule tööle.

Mõlemal juhul oleks tal aga seadusega keelatud kuue aasta jooksul poliitilisele ametikohale kandideerida.

Küsimuse peale, kuidas Belrusconi siis kandideerida kavatseb, viitas Brunetta oma nutifoni lehvitades Internetis peituvatele võimalustele ning selgitas, et «Berlusconi puhul ei ole asjad normaalsed, selles mõistes mida reeglina normaalseks peetakse».

«Mais me ründame saksastunud Euroopat,» lubas Brunetta, põhjates Saksamaa propageeritud poliitikat, mille abiga Põhja-Euroopa lõunapoolsete riikide arvelt rikastuvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles