Rohkem kui iial varem on inimesed hakanud ostma ja valmistama gluteenivabu toite, seda hoolimata sellest, et nad tihti mõistavad seesugust söömisviisi valesti.
Üheksa asja, mida peab teadma gluteenivaba dieeti alustades
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA väljaanne Huffington Post koostas nimekirja faktidest, mida peaks teadma või millega arvestama enne gluteenivaba dieedi alustamist.
- Mõned inimesed peavad gluteenist tervise tõttu loobuma, mõned lihtsalt tahavad seda teha. Valdavale osale inimestest ei ole gluteenist loobumine vajalik – umbes 1 inimene 133st peaks gluteenist loobuma.
- Kui sa kahtlustad, et sul on tsöliaakia, siis peaksid kõigepealt külastama arsti.
- Kui pead gluteenist loobuma, siis arvesta, et sinu sõbrad ja perekond võib hakata sinuga seetõttu norima – nad ei mõista, et see samm on vajalik.
- Sul ei tule loobuda kõikidest teraviljadest, näiteks võid vabalt süüa hirssi, tatart jpm.
- Sa ei pruugi kaalust alla võtta.
- Arvesta, et gluteeni võivad varjatult sisaldada paljud tooted, mille peale sa ise ei pruugi kohe tulla – harju poes toidupakendite silte lugema.
- Pea nõu kellegagi, kes on just gluteenivaba dieedi osas ekspert.
- Eeldatavasti saad siiski süüa jätkuvalt oma lemmikrestoranis.
- Su nahk võib tänu gluteenivabale dieedile paraneda.