Sonera saab ka eestlasest tehnoloogiajuhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elioni tehnoloogiadirektor Kalev Reiljan.
Elioni tehnoloogiadirektor Kalev Reiljan. Foto: Peeter Langovits

Elioni tehnoloogiaüksuse juht ja juhatuse liige Kalev Reiljan liitub 1. aprillil 2014 Valdur Laidi meeskonnaga Soomes, hakates juhtima TeliaSonera Soome organisatsiooni Sonera tehnoloogia valdkonda.

Kalev Reiljan on Elionis töötanud kuus aastat, neist esimesed neli Valdur Laidi meeskonnas.

«Kuus aastat Elionis ja kõik need inimesed, kellega olen siin koos töötanud, on mind palju muutnud ja arendanud, nii lihtsalt inimesena kui ka juhina. Minu meelest on Elion Eestis üks lahedamaid ettevõtteid, kus töötada. Aga rääkides tulevikust, siis see, mis mind Soneras ees ootab, on päris suur ja keeruline ülesanne, aga samas ka seda põnevam. Tegu on 4,5 miljoni kliendi ja 1,6 miljardi euro äriga, mida on vaja toetada ja Valduri kutse tulla seda juhtima, on minu jaoks väga suur tunnustus. Minu esimene suur ülesanne saab olema tehnoloogiaorganisatsiooni ülesehitamine ja sealt edasi põhjalik ja pikaajaline töö selle nimel, et viia ka Sonera klientide rahulolu sellisele tasemele nagu see on täna siin Elionis. Helsingi on õnneks lähedal ja ma kavatsen kindlasti ka Eestiga tugevalt koostööd teha,» rääkis Reiljan.

Laidi sõnul oli Reiljan Elionis neli aastat tema meeskonnas ja ta näeb, et Reiljanil on vajalikud kogemused ja omadused, mida Soneras praegu hädasti tarvis on. «Tema suur pluss on pikaajaline kogemus juhtida suurettevõttes keerulist ja kiiresti muutuvat tehnoloogiavaldkonda kui ühte tervikut. Ma näen, et tal on võime näha tugevat sidet tehnoloogia ja ärijuhtimise vahel ning ta suudab need koos toimima panna. Olen Elioni tehnoloogiaüksuses näinud viimasel ajal mitmeid olulisi muudatusi, mis on kokkuvõttes andnud väga suure panuse sellesse, et kliendid saaksid muretult teenuseid kasutada ning veelgi enam – see pakuks häid elamusi. Mul on siiralt hea meel, et Kalev otsustas mu pakkumise vastu võtta ning juba paari kuu pärast minu tiimiga liitub,» ütles Laid, kellest saab 1. aprillist Sonera juht.

Reiljan jätkab 31. märtsini 2014 tööd Elioni tehnoloogiaüksuse juhina, uus tehnoloogiaüksuse juht pole teada.

Sonera pakub interneti-, kõneside- ja televisiooniteenuseid Soome eratarbijatele, ettevõtetele ja avalikele organisatsioonidele. Ettevõttes töötab 3500 inimest, 2013. aasta lõpu seisuga oli Soneral 4,5 miljonit klienti. Elion ja Sonera kuuluvad TeliaSonera gruppi, mis tegutseb Põhjamaades ja Baltikumis, Euraasia arenevatel turgudel (sh Venemaal ja Türgis) ning Hispaanias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles