Maiusetootja magus äri

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martsipanikujukeste tegemine on hea äri.
Martsipanikujukeste tegemine on hea äri. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Ligi 20 aastat martsipaniga mässanud Anu Zinovjevile ei saanud ühest firmast veel küll – mullu käivitas ta koos Rootsi äripartneriga Türist 75 kilomeetri kaugusel Kohila vallas uue martsipanifirma.

«Rootslased, kellega mu senine firma oli teinud koostööd kaheksa aastat, tahtsid meid ära osta,» räägib Türi külje all Säreveres tegutseva gasellfirma OÜ Convi Food Sweets ainuomanik ja juht Anu Zinovjev Äripäevale. «Arutasime abikaasaga seda pakkumist pikalt ja otsustasime, et targem on teha rootslastega uus firma ja teha neile seda toodet, mida nemad tahavad.»

Uus firma OÜ Scandysnax valmistab eri suuruse ja kujuga martsipanibatoone ning teiseks põhitooteks on martsipanimassist õhukeseks rullitud tordikatted. Kolme viimase aasta jooksul on Convi Food Sweetsi tootmismaht kasvanud kaks korda.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles