Mikser: Ligi püüd pensionäre ja palgatöötajaid vastandada on inetu

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Sven Mikseri hinnangul puudub rahandusminister Jürgen Ligil igasugune sisuline õigus lugeda pensionäre eelisolukorras olevateks ühiskonna liikmeteks.

«Ligi väitel on pensionärid võrreldes teiste maksumaksjatega eelisseisundis tänu sellele, et pensionidele kehtib täiendav maksuvabastus,» tõdes Mikser. «Aga elu on aga palju laiem kui ainult rahandus. See, et pensionidele on kehtestatud täiendav maksuvaba tulu oli puhtal kujul sotsiaalpoliitiline ja mitte rahanduspoliitiline otsus. Põhjus on väga lihtne ja ka inimlik – meie pensionid on lihtsalt liiga madalad,» lisas Mikser SDE pressiesindaja teatel.

Kui aga Ligi tahab pensionäre halvustada selle eest, et lisaks neile on raskes olukorras ka alampalka saavad palgatöötajad, siis on see Mikseri sõnul inetu. «On tõsi, et ka Eesti miinimumpalk on ajale jalgu jäänud ega võimalda inimestel isegi ots-otsaga kokku tulla, ent ka seda probleemi ei saa lahendada pensionäre pilgates,» ütles Mikser.

«Usun, et paljudel pensionäridel on meeles, et 2007. aasta valimiste eel lubas just Reformierakond põhjamaiseid pensione. Enne selle lubaduse täitmist on pensionäride seas põhjendamatute hirmude külvamine eriti kohatu,» ütles Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles