Eesti idufirma arendab USA ärikiirendis aju taastusravi õppeprogramme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aju
Aju Foto: SCANPIX

Eesti iduettevõte Cognuse läbis tiheda konkursi ning võeti jaanuarist mainekasse USA ärikiirendisse Dreamlt Health. Cognuse tegeleb ajukahjustusest taastuvatele patsientidele mõeldud uudsete hindamis- ja teraapialahenduste väljatöötamise ja levitamisega.

Kokku kandideeris DreamIt Health ärikiirendisse 120 ettevõtet, millest sõelale jäi vaid 9 tugevamat.

«DreamIt Health ärikiirendi abil liigub Cognuse oma sektoris tegutsevate ravikindlustuse ja tervishoiuteenuse pakkujatele oluliselt lähemale. Samuti võimaldab jõuda teadusarendusasutusteni ning laienemiseks vajalike suuremate investeeringuteni» selgitas Cognuse asutaja Andres Mellik.

Hetkel on Melliku sõnul ettevõtte põhifookuses tootearendus ja ärimudelite elluviimine. «Töötame kontsentreeritult USA, Skandinaavia, Jaapani ja Eesti turgudega ning meie loodud taastusravi õppeprogrammi kasutab juba 20 haiglat ja kliinikut ning üle 100 erakliendi,» lisas Mellik.

Cognuse alustas tegevust 2010. aastal ning 2013. aastal osales ettevõte Tallinna Teaduspargi Tehnopol tervisetehnoloogia ettevõtetele mõeldud kiirendiprogrammis Accelerace Life.

Cognuse põhitegevuseks on aju taastusravi õppeprogrammide väljatöötamine ja nende kohandamine erinevatele seadmetele nagu tahvelarvutid ja nutitelefonid. Lisaks töötab ettevõte välja eriseadmeid taastusraviprogrammide kasutamiseks. Cognuse tooted on suunatud nii meditsiiniasutustele kui erapatsientidele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles